Skip to content

Luk regionsrådene og red Aarhus universitetshospital.

Af Steen Thomsen

15.05.2019: I disse dage fyres første runde af sundhedspersonalet på Aarhus Universitetshospital og hospitalet skal nu undvære yderligere sygeplejersker, der i forvejen er underbemandet.

Fyringerne skyldes, at økonomien på det nye hospital igen er løbet løbsk. I 2017 skønnede regionen, at indflytningsudgifterne ville bliver på 675 mio. Det var et fejlskøn. Det viser sig at blive på 1 mia. kr. Herudover er driftsbudgettet overskredet med flere hundrede millioner og derfor skal der nu spares 325 mio. alene i 2019. Men så mange penge kan umuligt findes på så kort tid. Det er katastrofalt for medarbejdere og patienter på hospitalet og i hele region Midtjylland.

I øjeblikket kører det sædvanlige abespil om hvorvidt staten eller hospitalet/regionen skal hænge på den enorme ekstraregning. Hvis regningen forbliver på hospitalet/regionen, vil det gå voldsomt ud over patienterne.

I DF ønsker vi, at regionsrådene skal nedlægges. Dermed bliver der sammenhæng mellem den, der har ansvaret og den, der betaler: Sundhedsministeriet. Og vi undgår, at patienterne bliver gidsler i en uskønt abespil mellem regionsråd og staten.

Vi har set det før: Da regionens letbane i Aarhus blev dyrere end forventet, skulle pengene findes i samme kasse og derfor blev mange blå regionsbusser i provinsen slagtet i fjor.

Stop abespillet og kassetænkningen. Luk regionsrådene og red Aarhus universitetshospital.