Skip to content

Hvad blev der af de 600 mio. til AUH?

Af Steen Thomsen

05.09.2019: Den socialdemokratiske regionsformand Anders Kühnau gjorde det i valgkampen krystalklart, at AUH havde brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 600 mio. kr. Hele regionsrådet bakkede op om kravet og Nicolai Wammen, der nu er finansminister, kvitterede med, at hvis vi fik en socialdemokratisk regering, så ville det blive en bunden opgave for den nye regering. Og Jens Joel (S) bedyrede, at Socialdemokratiet vil give ”meget mere end de 600 mio. kr. som lige nu mangler i Region Midtjylland. Skejby er presset i bund” som han udtalte 24. maj, da socialdemokratiet var i opposition.

Det var før regeringsskiftet. Herefter fik piben en anden lyd. Nu meldte Anders Kühnau pludselig ud, at AUH måske alligevel ikke havde brug for en særlig pose penge, hvis der blot kom et generelt realløft! Men den tidligere regering havde jo allerede bebudet et generelt realløft. Og realløftet på 320 mio. kr. er jo tiltænkt hele region – ikke kun AUH.

Og selvom den nye finansminister nu hedder Nikolaj Wammen, så var der ikke noget at gøre. De 600 mio. kr. til AUH blev til kun 100 mio. kr. Resten skal nu findes ved at dirigere realløftet i Region Midtjylland hen til AUH og tilmed finde yderligere 25 mio. kr til dette.

Vi opfordrede forgæves Anders Kühnau til at stå fast på kravet om de 600 mio. og holde sine partifæller i den nye regering fast på deres valgløfter. Realløftet på 320 mio. i region Midtjylland var jo tiltænkt hele regionen, så alle sygehuse kunne få flere sygeplejersker mv. Nu går de i stedet til at dække det økonomiske hul på AUH, hvorved realløftet desværre udebliver i region Midtjylland.