Skip to content

Børnehospice i Østjylland

Af Steen Thomsen

01.12.18: Nu er ansøgningen om at etablere børnehospice i Østjylland godkendt af ministeren, så fremover kommer der 4 børnehospicepladser i en ny bygning i forlængelse af det eksisterende Hospice Djursland ved Rønde. Det er vi i Dansk Folkeparti rigtig glade for. Det er en stor hjælp til familier med børn med livstruende sygdom. Indtil nu har der kun været ét børnehospice i Danmark og det har ligger på Sjælland.

Regeringen og Dansk Folkeparti afsatte i første omgang 76 millioner kroner til udspillet ”Børn med livstruende sygdom” hvor der blev sat penge af til at etablere børnehospice i Vestdanmark. Da sagen første gang blev behandlet i region Midtjylland ønskede regionen flere penge fra staten.

Så derfor gik Dansk Folkeparti til regeringen og der blev afsat yderligere 17,6 millioner til området. Herefter stod et samlet regionsråd bag ansøgningen om 4 børnehospicepladser i Midtjylland, hvilket ministeren nu har godkendt.

Så nu får vi også et børnehospice i Vestdanmark og det er glædeligt, at det er lykkedes at få det til Østjylland. Det får navnet Strandbakkehuset og arbejdet går i gang hurtigst muligt.