Skip to content

Lukningstruede busruter reddes af DF’s ændringsforslag

Af Steen Thomsen

01.11.2018:

I kølvandet på regionens planer om at lukke busruter for 60 mio.kr., har Dansk Folkeparti kæmpet for, at en del af de lukningstruede busruter fortsætter som uddannelsesruter. Det vil sige en afgang om morgenen og 2 afgange om eftermiddagen.

Da budgetmankoen er på ca. 50 mio. ser vi ingen grund til at lukke busruter for 60 mio.kr. Derfor har vi fremsendt et ændringsforslag på at bruge 7 mio.kr. til at redde nogle af de lukningstruede busruter ved at omdanne dem til uddannelsesruter.

Regionsrådet har nu enstemmigt vedtaget Dansk Folkepartis forslag, hvilket er en kæmpe lettelse for familier i provinsen, hvor bussen stod til at forsvinde. De vil nu fortsat kunne sende børnene på ungdomsuddannelser i de større byer.

Og når regionen sikrer busruter som uddannelsesruter, giver det kommuner større mulighed for at finansiere yderligere afgange på disse busruter.

Desværre kunne vi kun få opbakning til uddannelsesruter for 5,2 mio. årligt, hvilket rækker til 7 uddannelsesruter. Hvis vores ændringsforslag på 7 mio.kr. var gået helt igennem kunne vi have redet endnu flere busruter. Men vi glæder os over, at vi trods alt har fået flertal for at sikre 7 busruter med uddannelsessøgende unge fra provinsen.